FAQ

Wie heeft de Apenkooi uitgevonden?

Wie Apenkooien heeft uitgevonden is voor ons ook nog een mysterie. Weet jij het toevallig? Voor ons is ApenkooiGym begonnen in 2012. Toen hebben Teun Zevenhek, Jori Goené en Han Balsem de koppen bij elkaar gestoken en is het gymmen voor jongvolwassenen begonnen. Nu staan Daniel Kuin en Han Balsem aan het hoofd van ApenkooiGym en hebben we inmiddels naast Amsterdam ook andere steden veroverd. Wil je weten welke steden voor onze gymlessen? Surf naar onze gymlessen.

Ik heb een ROTTERDAMPAS! Hoe werkt dat?

Rotterdampas

Wat nice dat je gebruik wil maken van de aanbieding via Rotterdampas. Stuur even een mailtje met een foto van je pas naar info@ApenkooiGym.nl en geef duidelijk aan wanneer je welke gymles wilt volgen. Klik hier voor rooster van Rotterdam!

Wij nodigen je dan uit voor die les en sturen je een betaalverzoek. Wanneer je betaald hebt, sta je automatisch op de lijst voor de gymles en ontvang je een mailtje met locatie. In dat mailtje staat ook waar je moet zijn voor vragen.

Ben je een keer geweest en wil je nog een keer komen? Dat lijkt ons natuurlijk een uitstekend goed idee! Dan kan je via ons ApenkooiGym Portal een gymles boeken. Surf naar rooster van Rotterdam, klik vervolgens op ‘aanmelden’ en je bent erbij.

Via deze weg kan je ook iemand mee nemen door in plaats van op de knop aanmelden op de titel van de sessie te klikken. Zo open je de info en verschijnt er een dropdown om een aantal op te geven. De betaling die volgt, komt als de welbekende aap uit de mouw.

Hoe kan ik mij aanmelden voor ApenkooiGymles?

Via ons ApenkooiGym Portal kan je een gymles boeken. Klik hier voor het rooster van ApenkooiGym.

Let op, dit zijn alle gymlessen van alle steden. Op de mobiel even doorheen scrollen, maar op de desktop weergave kan je linksbovenin op filter activiteiten klikken om een specifieke stad te selecteren. Klik op de knop aanmelden en je kan betalen. Kom je voor de eerste keer dan kan jij alleen voor een gereduceerd tarief, voor één keer aanmelden. Kom je voor een tweede keer, Kies dan een StrippenAap zodat je ietwat minder betaald per sessie.

Via deze weg kan je dus ook iemand mee nemen door het product SlingerAap te kiezen en het aantal aan te geven. De betaling die volgt komt als de welbekende aap uit de mouw.

Kan ik mij afmelden voor ApenkooiGym en krijg ik dan geld terug?

Wanneer je staat aangemeld voor een gymles kan je in jouw account op ‘boekingen’ klikken. Onder deze tap zie je de aankomende lessen waar jij voor staat ingepland. Naast deze boeking zie je een grote rode knop met afmelden, tadaaa. Kind kan de was doen en jij nu ook want je bent afgemeld.

We hebben ook een webapp, deze kan je hier downloaden, hier gaat aanmelden en afmelden een stuk makkelijker.

Bij afmelden voor een sessie krijg je de gekochte credits retour. Wil jij je geld terug? Dan moet je hiervoor een berichtje sturen met het account waarmee jij die credit(s) gekocht hebt. Stuur ons een vriendelijk verzoekje en 99 van de 100 keer storten we zonder problemen je geld terug. 

Let op, lukt het je niet om voor 8 uur voorafgaand aan het event af te melden? Dan ben je in de aap gelogeerd en zijn je apenknaken verspilt. Heb je toch een gegronde reden en was het onmacht? Stuur ook dan even een berichtje, dan denken we graag mee.

Help ik ben (tijdens de gymles) geblesseerd geraakt, wat nu?

Wat vervelend! Een ongelukje zit in een klein hoekje, zo ook kun je bij ons natuurlijk geblesseerd raken. Erg vervelend daarom verzachten we graag de pijn door ten eerste jouw credit terug te geven die je voor die les hebt gebruikt.

Ten tweede willen we je graag helpen door de credit die je nog in je account hebt staan niet te laten verlopen, stuur ons daarom als de wiedeweerga een berichtje via Trainin dat je geblesseerd bent! Wanneer je dan weer kunt sporten stuur je simpelweg het blije bericht dat je weer aan de bak kunt. En wij verlengen je credits met de periode dat je ertussenuit bent geweest.

Wanneer is een reguliere ApenkooiGymles?

Check hiervoor het gymles rooster

Kan ik mij met meerdere personen opgeven?

Ja dat kan. Als je uit de verschillende steden hebt gekozen, kun je het product SlingerAap kiezen. Er verschijnt dan een dropdown: ‘Personen’. Geef aan met hoeveel je komt en betaal de nodige Apenknaken. Bij de deur staat er een tellertje bij jou naam.

Wat zijn de prijzen?

Vanaf 26 augustus 2022 hanteren we de volgende prijzen:

€ 6,95 ProefAap
€ 6,95 V.I.Primate
€ 8,95 SlingerAap
€ 42,25 StrippenAap 5x
€ 59,60 StrippenAap 8x

Lieve aapies,
We zullen maar direct met de trefbal in huis vallen; het was tijd voor een prijsverhoging.

Vanaf het begin hanteren wij uitermate scherpe prijzen omdat wij willen dat iedereen moet kunnen komen sporten. Helaas zijn we niet onaangetast gebleven door COVID, is het leven duurder geworden en kunnen we door ons personeelstekort dit niet meer compenseren.

Tijd dus om ons morele kompas een klein tikkie krom te trekken en de prijzen te verhogen. Maak je geen zorgen, we zijn nog steeds belachelijk goedkoop voor een uurtje speelplezier, dus ben erbij of ben vierkant.

Voor de oude en nieuwe prijzen scrol je hier op en neer ;).

Tot in de gymzaal!

Sportieve groet,
Team ApenkooiGym


Vanaf 1 maart 2019 hanteerden we de volgende prijzen:

€ 5,95 ProefAap
€ 5,95 V.I.Primate
€ 7,95 SlingerAap
€ 34,95 StrippenAap 5x
€ 49,95 StrippenAap 8x

Lieve Apenkooier,
We moeten er dan ook eindelijk aan gaan geloven…

We hebben onze prijzen sinds de allereerste gymles op 16 oktober 2012 niet officieel verhoogd. Wij doen het namelijk vanaf dag één vooral voor ons plezier en dat van jullie, niet voor de harde knaken. In 7 jaar zijn we van 1 naar 8 steden gegaan, van 3 docenten naar meer dan 40, van kleine feestjes naar grote festivals en hebben we in 2018 alléén met de gymlessen meer dan 14.000 gezellige sporters in onze gymzaal mogen verwelkomen. Met andere woorden: ApenkooiGym is in ontwikkeling!

Om jullie aanhoudende enthousiasme te kunnen blijven bedienen, maar ook om aan de uitbreiding, inflatie – de prijsstijgingen van het leven en verhoging van BTW-tarieven (sinds januari 2019) gehoor te geven moeten onze prijzen omhoog.


Vanaf 26 april 2015 hanteerden we de volgende prijzen:

€ 5,- ProefAap
€ 5,- V.I.Primate
€ 7,50 SlingerAap
€ 30,- StrippenAap 5x
€ 45,- StrippenAap 8x


Vanaf 1 januari 2013 hanteerden we de volgende prijzen:

€ 0,- ProefAap
€ 5,- V.I.Primate
€ 7,50 SlingerAap
€ 30,- StrippenAap 5x
€ 45,- StrippenAap 8x