Wat is Apenkooien?

Wat is Apenkooien ook alweer precies?

“Wat is apenkooien ook alweer?”, Deze vraag krijgen wij vaak van mensen die het zich ergens nog wel kunnen herinneren maar niet meer precies weten wat het is. Dus hierbij het antwoord: apenkooien is een variant op tikkertje die bijna alle dertigers en veertigers nog kennen als het allerleukste spel van hun jeugd! Rennen, springen en vliegen over allerhande toestellen om maar niet gepakt te worden door de tikker! Meestal was het Apenkooispel de kers op de taart en werd het gespeeld tijdens feestelijke moment zoals de ‘laatste les van het jaar’.

Wat zijn de Apenkooi-spelregels?

Apenkooien gaat als volgt: de gymzaal staat vol met hindernissen, zoals bokken, banken, kasten, matten, hoepels en touwen. Er is een tikker en die draagt een lintje. De tikker moet zo veel mogelijk mensen tikken. Hij/zij mag ‘op de vloer’ komen. De overige deelnemers mogen zich alleen verplaatsen via de objecten op de vloer of door in de ringen of touwen te hangen. Als je getikt bent of de vloer aanraakt ben je af!

Wat doen we in een ApenkooiGymles?

Bij onze ouderwetse gymlessen maak je na een lange werkdag je hoofd weer even helemaal leeg. De nostalgie slaat zó hard in dat de smaak van Wicky spontaan weer te proeven is! Elke les bestaat uit een warming-up, een hoofdspel en een eindspel. De opgeleide meesters en juffen van ApenkooiGym doen er alles aan om jou zo hard mogelijk door de zaal te laten gieren.

De ene keer is dat met Apenkooien classic (het Apenkooispel zoals je het kent uit je jeugd), de andere keer met bestaande of zelfbedachte spellen als James Bond, het Grote Waterspektakel, Super Mario Kart of één van de vele varianten op trefbal. Al deze spellen zijn (her)uitgevonden voor volwassenen. Nooit kinderachtig, altijd met kinderlijk plezier. Door het trainen van je lachspieren heb je bijna niet in de gaten dat je met een aardige work-out bezig bent.

Wil jij starten met apenkooien?